Simlock vrije telefoons en sim only

Als je een sim only abonnement gaat afsluiten dan moet je al wel over een simlock vrije telefoon beschikken. Heb je al een goedwerkende mobiele telefoon dan kun je controleren of de mobiele telefoon simlock vrij is. Maar heb je nog geen mobiele telefoon, dan kun je al heel goedkoop een simlock vrije telefoon kopen.

Controleer of je telefoon simlock vrij is

Je kunt heel makkelijk zelf controleren of je mobiele telefoon simlock vrij is. Er zijn twee mogelijke manieren om te controleren of je mobiele telefoon simlock vrij is. Lees hieronder welke twee manieren er zijn.

1. Neem contact op met de provider bij wie je een mobiel telefoon abonnement hebt lopen. De provider kan jou vertellen of je toestel simlock vrij is of dat het toestel een simlock heeft van de provider. Is het toestel voorzien van een simlock, dan is de provider verplicht om je een unlock code te geven waarmee je het toestel simlock vrij kunt maken. Deze unlock code is gratis op te vragen als het toestel ouder dan 12 maanden is. Is dit niet het geval dan kan de provider de code ook verstrekken maar dan kunnen er kosten aan verbonden zijn.

2. Wanneer je al een sim only abonnement hebt afgesloten en je hebt de simkaart van de sim only provider thuis ontvangen, dan kun je simpel zelf controleren of je toestel simlock vrij is. Dit kan je controleren door de simkaart in het toestel te doen en het toestel aan te zetten. Als je na het invoeren van je pincode een goedwerkende mobiele telefoon hebt is het toestel simlock vrij. Is dit niet het geval en verschijnt er een melding zoals verwijder simkaart, voer NCK code in of het toestel geeft een netwerk fout dan is het toestel niet simlockvrij en zal je deze eerst simlock vrij moeten laten maken.
Simlock vrije telefoon kopen

Als je nog geen simlock vrije telefoon hebt, kun je al heel goedkoop een simlock vrije telefoon kopen. Een simlock vrije telefoon kopen kun je er beste bij een telecom webwinkel doen waar je goedkoop je nieuwe simlock vrije mobiele telefoon kunt bestellen. Meerdere webwinkels bieden goedkope simlock vrije mobiele telefoons aan. Er is meer dan genoeg keuze, wanneer je nog geen mobiele telefoon hebt voor je sim only abonnement. Een sim only abonnement in combinatie met een goedkope simlock vrije telefoon is de mogelijkheid om goedkoop te kunnen bellen, sms’en en internetten. Steeds meer mensen stappen over op een sim only abonnement omdat dit veel goedkoper is dan wanneer je bij je telefoon abonnement een mobiele telefoon gratis krijgt. Je kunt simlock vrije telefoons in alle prijsklassen kopen hierdoor is er meer dan genoeg keuze om een geschikte simlockvrije mobiele telefoon te kopen.