Sim only abonnementen zijn tegenwoordig enorm populair. Het grote voordeel van sim only abonnementen is, dat deze een stuk goedkoper zijn dan een gewone abonnementen. Dit komt, doordat de gebruikers hun eigen toestel blijven gebruiken. Er hoeven dus geen extra kosten te worden gemaakt voor een nieuw toestel en zo kunnen de vaste maandlasten dus lager blijven.

Wat is een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een mobiel abonnement, zonder een nieuwe smartphone. Ideaal voor gebruikers die nog een goede smartphone hebben, of voor gebruikers die juist een los toestel willen kopen. Bij het afsluiten van een sim only abonnement, ontvangen de gebruikers wel een nieuwe simkaart. Belangrijk om te weten is, dat een sim only abonnement alleen te gebruiken is bij smartphones die simlock vrij zijn. Bij een gewoon abonnement, ontvangen de gebruikers ook een nieuwe smartphone. Deze abonnementen hebben een loopjaar van één of twee jaar. Zo kan iedereen steeds weer gebruik maken van de nieuwste en hipste smartphones. Wel brengt dit ook extra kosten met zich mee. De smartphone is namelijk gelocked en aan het einde van het abonnement is het toestel afbetaald. Deze kosten worden in het abonnement doorberekend en zodoende zijn de maandlasten dan ook een stuk hoger.

De maandelijkse kosten van een sim only abonnement zijn een stuk lager en zodoende zijn sim only abonnementen dan ook zo populair. Doordat er geen nieuwe smartphone bij het abonnement wordt afgeleverd, kunnen er ook geen extra kosten door worden berekend. Sim only abonnementen hebben ook een loopjaar van één of twee jaar. Gebruikers kunnen hun eigen sim only abonnement samenstellen, aan de hand van hun belgedrag. Het aantal belminuten, mb’s en smsjes kunnen zij zelf bepalen. Zodra het abonnement is samengesteld, worden de maandelijkse kosten bekend.

Bijna elke provider in Nederland, biedt sim only abonnementen aan. Natuurlijk zijn er bekende spelers zoals T-Mobile, KPN, Vodafone, Simyo en Tele 2, maar er zijn ook nog vele kleine en onbekende spelers die ook deze abonnementen aanbieden. Tegenwoordig kunnen de sim only abonnementen erg gemakkelijk online worden afgesloten. Hier vinden de gebruikers voldoende informatie en kunnen zij eventueel de verschillende sim only abonnementen met elkaar vergelijken.

Trends 2015/2016

De sim only abonnementen zijn natuurlijk al goedkoop, vergeleken met de gewone abonnementen. Toch zijn de prijzen van de sim only abonnementen in Nederland gedaald. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat de tarieven van deze abonnementen in het voorjaar van 2015 zijn gedaald. Naast de dalende prijzen, zijn sim only abonnementen ook steeds vaker maandelijks opzegbaar. De aanbieders van sim only abonnementen weten maar al te goed, dat hun gebruikers niet aan langdurige abonnementen vast willen zitten en dat zij flexibeler moeten zijn. De concurrentie in deze markt wordt steeds heviger en zo kunnen de gebruikers gemakkelijker overstappen. Ook is er in deze markt veel vraag naar sim only abonnementen met onbeperkt 4G internet. Op dit moment is onbeperkt 4G internet nog niet te verkrijgen. Wel zijn er sim only abonnementen met onbeperkt internet te verkrijgen, maar 4G internet is natuurlijk vele malen sneller. Zodoende wordt er onderzoek gedaan naar dualsim 4G toestellen. Deze toestellen zouden namelijk geschikt zijn voor sim only abonnementen met onbeperkt 4G internet.